vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTDoru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR, a plecat la Ceruri

Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR, a plecat la Ceruri

Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), a plecat la cele veşnice.

„A fost şi rămâne una dintre personalităţile Radio România”

Doru Dinu Glăvan este de acum lângă Dumnezeu… 75 de ani pământeni trăiți în slujba oamenilor și a idealurilor au însemnat destinul unui Om care a făcut pionierat în deceniul trecut pentru a pune Banatul de Munte pe harta Radio România. Un spirit viu, un Om care s-a dăruit și a dăruit semenilor săi. Modelul celui care lupta pentru succes cu onoare si demnitate, un Om care lasă în trecerea sa pămanteană urme greu de sters.

Doru Dinu Glăvan a fost și rămâne una dintre personalitățile Radio România care a dat oamenilor ceea ce este greu de găsit astăzi: Iubirea necondiționată pentru profesie, pentru ascultători și pentru România! Drum lin in lumina. Condoleanțe familiei și celor care l-au meritat”, a scris pe Facebook un fost redactor al Radio România Reșița, post întemeiat de Doru Dinu Glăvan.

Doru Dinu Glăvan a început să publice de la 14 ani

La doar 14 ani, Doru Dinu Glăvan a început să publice în ziarele naționale pentru copii. La 18 ani, era deja colaborator al presei locale și regionale.

În anul 1965 a devenit corespondent la ziarul ”Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de ”Gazeta sporturilor”. La scurt timp, a fost angajat cronicar sportiv la postul național de radio, dar a continuat să publice și pentru presa scrisă.

A transmis și a comentat la Radio București Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.

Pe 8 august 1995, Doru Dinu Glăvan și alți câțiva tineri au constituit Fundația Radio Caraș-Severin. Un an mai târziu, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune.

Timp de 10 ani, Radio România Reșița s-a aflat sub conducerea lui Doru Dinu Glăvan și a obținut numeroase distincții, premii și diplome.

Doru Dinu Glăvan a reușit să obțină pentru Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România statutul de „Uniune de creație de utilitate publică”, adică dreptul ziariștilor de a fi considerați creatori.

Urmare a acestui statut, ziariştii au obținut dreptul ca după pensionare să beneficieze de o indemnizație lunară egală cu 50% din pensie.

Dumnezeu să îl odihnească în pace şi veşnică să-i fie amintirea!

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...