Situaţie fără precedent – Societatea Eltrans a rămas fără conducere

Societatea de transport local a rămas fără conducere. Vineri, 29 octombrie, s-a încheiat a doua prelungire a mandatului directorului Victor Ivănescu, iar pe 23 octombrie societatea a împlinit un an de când nu are Consiliu de Administraţie.

Nu am decis nimic în privinţa directorului. Din păcate, Prefectura a creat acest blocaj. Nu putem să ne dăm seama de ce a reacţionat în acest fel, e o reacţie pur politică pentru că era vorba de un Consiliu de Administraţie provizoriu până când se rezolvau în instanţă celelalte probleme şi toate solicitările care existau. Prefectura Botoşani a lăsat azi societatea Eltrans fără CA şi fără director”, a declarat astăzi viceprimarul Bogdan Buhăianu, reprezentantul Municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor la Eltrans.

Eltrans riscă să fie dizolvată

În urmă cu câteva zile, primarul Cosmin Andrei anunţa că Eltrans riscă să fie dizolvată din cauză că nu mai are conducere

Situația incredibilă în care a ajuns această societate pare să fi fost determinată de luptele din cadrul Consiliului Local pentru desemnarea noilor administratori, dar și de o serie de erori comise în numirea conducerii. Cel puțin așa susţine prefectul județului, Dan Nechifor.  Potrivit oficialului, municipalitatea ar fi greșit în momentul în care a refuzat să pună în aplicare rezultatele concursului de selecție pentru desemnarea noilor administratori (în urma procedurii de selecţie finalizată în toamna anului trecut – n.r.), fără să o conteste în instanță.

Eltrans nu are Consiliu de Administraţie din 23 octombrie 2020

Pe 23 octombrie 2021 s-a împlinit un an de când Eltrans nu are Consiliu de Administraţie. Şi asta din cauza luptelor politice de la nivelul Consiliului Municipal şi refuzului social democraţilor de a-i numi pe administratorii propuşi după procedura de selecţie derulată anul trecut. Administratorii propuşi nu au fost acceptaţi din cauză că erau liberali.

Pe 20 septembrie 2021, în deliberativul local a fost votat un Consiliu de Administraţie provizoriu la Eltrans, din care fac parte Cătălin Ursu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu – Berenţan, Ana Meda Florea şi Simion Drelciuc. Practic, în afară de Cătălin Ursu, ceilalţi membri sunt cei votaţi şi în luna aprilie 2021. Acest Consiliu de Administraţie este rezultatul întelegerii politice dintre aleşii locali PSD şi USR.

La şedinţa din 20 septembrie 2021 consilierii liberali nu au participat la vot şi au părăsit sala de şedinţe. Ulterior şi viceprimarul Liviu Toma a anunţat că nu participă la vot, motivând că aşteaptă deciziile instanţei.

Deja ai votat!