Femeie preluată de elicopterul SMURD în stare critică (video)

O femeie din Botoșani, în stare gravă, a fost preluată, luni după-amiază, de un elicopter SMURD pentru a fi transportată de urgenţă la Iaşi.

Este vorba despre o femeie de 66 de ani, care a suferit un infarct urmat de un stop cardiac, iar medicii botoșăneni au decis să o transfere la Iași după ce au stabilizat-o. Femeia a ajuns de la primele ore ale dimineţii la urgenţe cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept pe parcursul nopţii. După un set de analize şi investigaţii, femeia a fost diagnosticată cu infarct, însă starea ei s-a agravat şi a suferit un stop cardiac. “Starea pacientei a început să se deterioreze rapid, suferind şi un stop cardiac, ce a fost, din fericire, resuscitat. Medicii urgentiști au decis ulterior direcționarea acesteia către centrul universitar din județul vecin pe calea aerului”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Elicopterul SMURD a aterizat la unitatea militară 01189 din municipiul Botoșani pentru a o prelua pe bolnavă, aceasta fiind adusă până acolo de o ambulanţă cu medic aparţinând SMURD.

Deja ai votat!