Val de controale în județ. Mii de botoșăneni au fost verificați de forțele de ordine

Mii de botoșăneni au fost verificați de forțele de ordine cu privire la respectarea măsurilor privind carantina, izolarea și obligațiile instituite în contextul stării de alertă generată de pandemia de Covid-19. Aproape 150 de botoșăneni s-au ales și cu sancțiuni, întrucât nu purtau măștile de protecție sau au încălcat măsurile instituite.

Astfel, în perioada 30-31 octombrie a.c., polițiștii botoșăneni au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV 2, totodată fiind informată populația cu privire la măsurile instituite de către autorități în contextul stării de alertă. Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza întregului județ, pentru verificarea respectării de către cetățeni a restricțiile impuse în contextul prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, în cadrul activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate aproximativ 3.000 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor privind carantina, izolarea și obligațiile instituite în contextul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 450 de locații de interes și peste 400 de mijloace de transport.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 5.500 de lei, dintre acestea, 34 de sancțiuni fiind aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care aceasta este obligatorie, iar o sancțiune a fost aplicată pentru organizarea de activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ, care a reamintit că certificarea vaccinării și a trecerii prin boală se face prin scanarea codului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID 19 folosind secțiunea –Verificare reguli interne- din aplicația mobilă –Check DCC- pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului.

La rândul lor, jandarmii botoșăneni au acționat pentru informarea cetățenilor, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în același timp cu limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19. Acțiunile au fost executate atât în sistem integrat, în cooperare cu efective de poliție și reprezentanții celorlalte instituții publice cu atribuții în domeniu, cât și independent, iar controalele s-au finalizat cu aplicarea a peste 100 de sancțiuni contravenționale.

„Informarea și conștientizarea cetățenilor și administratorilor de societăți comerciale privind necesitatea respectării măsurilor de prevenție sanitară instituite de autoritățile competente a reprezentat o prioritate a jandarmilor. Jandarmii vor fi prezenți în continuare în sprijinul populației, efectivele participante la misiuni fiind suplimentate ori de câte ori situația o impune, pentru verificarea respectării cadrului legislativ în vigoare și intervenția la apelurile efectuate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!