Ziua armenilor marcată şi la Botoşani

Pentru a marca Ziua Națională a Republicii Armenia, care este sărbătorită anual pe 21 septembrie, Uniunea Armenilor din Botoșani pregătește o serie de evenimente culturale. Astfel, pe 3 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc proiecția de film „Tipografic majuscul”, în regia lui Radu Jude, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe marginea acestui film cu actorul principal, Șerban Lazarovici.

Botoșănenii pot urmări o proiecții de film și pe 4 noiembrie de la ora 17.00. Este vorba despre „Bucovina, țara iubirii adevărate”- film realizat de Florin Kevorkian. După acest moment va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul și actorul Florin Kevorkian. Pe 5 noiembrie, doritorii pot urmări două proiecții de film, de la ora 17.00, respectiv, povestea lui Harutiun Fringhian prezentată de Varujan Vosganian în „Cartea șoaptelor”- de Arminee Vosganian și „Strunga”- un film despre orfelinatul de la Strunga unde în anul 1923 au sosit peste 200 de copii armeni orfani.

Seria de evenimente se va încheia pe 6 noiembrie când va avea loc vernisajul expoziției lucrărilor din cadrul concursului „Andronic Taranu” 2021-ediția a III-a, dar și expoziția de fotografie „Amintiri din Botoșaniul de odinioară”, unde botoșănenii vor putea admira fotografii din colecția Profesorilor Gheorghe Stanciu si Alexandru Hriscu. Evenimentele se vor desfășura la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, începând cu ora 11.00.

Deja ai votat!