Elevii se întorc la şcoală pe 8 noiembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că școala va începe în data de 8 noiembrie. ”Două săptămâni de vacanță a fost maximul care poate fi recuperat fără schimbarea datelor de examene. În data de 8 noiembrie, școala va începe”, a anunțat ministrul într-o conferință de presă.

Oficialul a adăugat că este preferabil ca școlile să funcționeze cu prezență fizică. ”Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având propunerea pentru un mod de funcționare adaptat realităților. Nu vom ajunge ca, dacă să spunem ca în jumătate de țară avem rată de infectare scăzută, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli”a explicat ministrul.

Se reduce numărul de teze 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Sorin Cîmpeanu a declarat că tezele pentru semestrul I se vor putea da începând cu data de 6 decembrie, iar numărul lor va fi redus și la gimnaziu, și la liceu.

„Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie. Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor. Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele. Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2″, a precizat ministrul Educației.

Deja ai votat!