60.000 de euro pentru luminiţele de sărbători

În aceste zile, în municipiul Botoşani se lucrează la montarea ornamentelor pentru  sărbătorile de iarnă. Luminiţele de sărbători costă în acest an 320.000 de lei, respectiv peste 60.000 de euro, bani alocați de la bugetul local.

În urmă cu doi ani, municipalitatea a plătit pentru închiriat figurine 58.300 de lei, iar în anul 2020, 50.000 de lei. La ultima şedinţă de CL în care a fost rectificat bugetul local, au fost mutaţi 300.000 de lei de la achiziţie ornamente la închiriere ornamente. Firma de la care închiriază municipalitatea aceste ornamente este Amadeus Infinity.

Firma este aceeași de anul trecut, avem un contract cadru. În ceea ce privește banii, suntem la nivelul orașului Călărași, care are 65.000 de locuitori. Banii cheltuiți se reflectă în ornamentele pe care le avem, puteam să nu cheltuim nimic”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a explicat că alte oraşe din ţară alocă mult mai mulţi bani pentru iluminatul de sărbători.

În ultimele zile, pe pagina de facebook a Consiliului Local Botoşani, botoşănenii au fost consultaţi în privinţa sumei de 60.000 de euro alocată pentru iluminatul de sărbători. Părerile au fost împărţite. Unii au apreciat că se puteau rezolva alte probleme în municipiu cu aceşti bani, însă alţii au arătat că, în această criză sanitară, botoşănenii, mai ales copiii, au dreptul să se bucure de atmosfera de sărbătoare adusă de luminiţele multicolore.  Alţi cetăţeni au cerut reţele de utilităţi pe străzile nemodernizate şi zone precum Luizoaia.

Dincolo de valori şi de oportunitatea acestei achiziţii, pornind de la ornamentele montate până acum, botoşănenii vor putea admira noi aranjamente luminoase în Piaţa Revoluţiei şi pe strada Cuza Vodă. Ca în fiecare an, botoşănenii care nu locuiesc în centru vor trebui să-şi fac timp că ajungă aici pentru a se bucura de atmosfera de sărbătoare.

Deja ai votat!