Societate agricolă amendată de comisarii de mediu din cauza substanțelor chimice

O firmă agricolă din satul Popeni, comuna Brăești, a fost amendată de Gărzii de Mediu, în urma unui control făcut pe 15 octombrie a.c. Comisarii de mediu au ajuns în satul cu pricina în urma unui control neplanificat, verificările fiind efectuate la sediul firmei specializată în activități de mecanizare și chimizare a culturilor agricole.

După ce au solicitat toate documentele, comisarii au constatat că agentul economic își desfășura activitatea fără a deține autorizație de mediu. Ba mai mult, nu exista o evidență a deșeurilor generate, valorificate, eliminate, iar firma nu deținea o evidență a substanțelor chimice utilizate. Totodată, agentul economic nu preda deșeurile generate în baza formularelor de încărcare-descărcare deșeuri nepericuloase, respectiv, formulare de expediție/transport deșeuri periculoase întocmite conform normativelor de mediu.

„S-au stabilit șapte măsuri cu termen, în vederea remedierii neconformităților constatate și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale, un avertisment și o amendă în valoare de 15.000 lei”, a precizat Cristina Kashyap, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!