15 hectare de teren pârjolite de flăcări

Trei incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, miercuri după-amiază (n.r. – 3 noiembrie a.c.), în județul Botoșani. Evenimentele au avut loc în zona Trestiana (municipiul Dorohoi), în satul Saucenița (comuna Văculești) și zona Pacea din municipiul Botoșani. Focul a fost stins cu ajutorul pompierilor din cadrul Detașamentelor Botoșani și Dorohoi, care au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), flăcările au afectat vegetația uscată de pe aproximativ 15 hectare. La Trestiana, pompierii au oprit propagarea flăcărilor la porumbul de pe patru hectare.

Reprezentanții ISU spun că incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ întrucât pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.

 

Deja ai votat!