Cosmin Andrei a inspectat şantierele din municipiu

Primarul Cosmin Andrei a ajuns ieri pe străzile Nicolae Iorga, Sucevei şi Gheorghe Filipescu – cartierul Stejari, acolo unde sunt în derulare lucrări executate de muncitorii firmei care are contract cu municipalitatea pe întreţinere şi reparaţii străzi.

Pe strada Nicolae Iorga lucrările au ajuns la stadiul de 50%. Potrivit edilului, s-au scos dalele cu șine de tramvai și s-au executat lucrări de lărgire a carosabilului prin crearea locurilor de parcare pe partea stângă. Totodată, s-au bordurat trotuarele și aleile de acces spre blocuri, s-a turnat betonul la trotuare, urmând să fie aplicate și pavelele. În prezent se lucrează la gurile de scurgere a apelor pluviale, se frezează asfaltul în vederea amenajării stratului de binder și de egalizare pe partea stângă. După finalizarea acestora, aceleași lucrări vor continua și pe partea dreaptă a străzii.

Lucrările de pe strada Sucevei 5 au fost executate în proporţie de 80%. A fost executată extinderea părții carosabile pentru amenajarea locurilor de parcare, trotuarele au fost amenajate cu pavele și borduri. Asfaltul a fost frezat pentru amenajarea stratului de binder (legătură) și uzură.

În zona Gheorghe Filipescu şantierul a fost deschis în urmă cu câteva zile. Aici a fost demolat vechiul spațiu de joacă, urmând ca pe același amplasament să fie amenajat unul nou, cu echipamente de joacă noi, suprafață de protecție pentru copii (tartan în diverse culori) și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, garduri de împrejmuire).

În această zonă vom amenaja și alei cu pavele și vom reabilita căile de acces în scările de bloc și a spațiilor verzi, respectiv a celor două nivele cu scări spre spațiul de joacă și Calea Națională, care vor avea rampe și pentru persoanele cu dizabilități. Se va reface și sistemul de iluminat pentru un plus de siguranță al cetățenilor”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Deja ai votat!