Percheziții la Botoșani și Vlădeni. Trei botoșăneni bănuiți de șantaj au fost ridicați de polițiști

FOTO ARHIVĂ

Trei botoșăneni bănuiți că l-au șantajat pe un bărbat din comuna Vlădeni au fost ridicați astăzi (n.r. – joi, 4 noiembrie a.c.) de polițiști, în urma unor percheziții domiciliare organizate în municipiul Botoșani și comuna Vlădeni. Este vorba trei persoane de 36, 22 și respectiv 26 de ani, bănuite de șantaj și respectiv instigare la șantaj, la mijloc fiind vorba de returnarea unei sume de bani reprezentând contravaloarea unui autoturism cumpărat în urmă cu aproape trei luni.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, suspecții au fost aduși la audieri, iar în urma probatoriului administrat doi dintre ei au fost plasați sub control judiciar, în timp ce al treilea a fost prezentat în fața magistraților de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Botoșani, care au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu.

„Cei în cauză sunt cercetați pentru șantaj și instigare la șantaj, constând în aceea ca la data de 24 septembrie 2021, ar fi amenințat cu acte de violență, persoana vătămată, un bărbat de 35 de ani, din comuna Vlădeni, să returneze, în mod injust, suma de 7.900 de euro, reprezentând contravaloarea unui autovehicul vândut către aceștia, în luna august a.c.”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile procedurale legale.

 

Deja ai votat!