vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPregătirile etapei a doua a concursului pentru directori au intrat în linie...

Pregătirile etapei a doua a concursului pentru directori au intrat în linie dreaptă

La concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, din 202 candidați înscriși, au fost prezenți 191. 145 dintre aceştia au obținut note mai mari de 7 cu o rată de promovare de 77%, media naţională fiind de 65,8%. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că rezultatul obţinut la Botoşani demonstrează o bună pregătire teoretică și reale competențe de management educațional.

143 de candidaţi şi-au exprimat opțiunile pentru funcția dorită și pentru unitatea de învățământ preferată, ceea ce denotă interesul de a conduce unitățile de învățământ pe care le pot manageria eficient și profesionist.

Pentru cele 103 posturi de director și 33 de posturi de director adjunct existente în unitățile de învățământ botoşănene sunt 195 de opțiuni înregistrate. Cea mai mare concurență este la Colegiul Național „A.T. Laurian”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Dorohoi unde sunt câte trei – patru candidați pentru funcțiile de director și director adjunct. În general, opțiunile candidaților au fost pentru școlile în care sunt sau au fost titulari sau școli din raza de domiciliu.

Pentru 20 de unităţi nu s-a înregistrat nicio opţiune

De asemenea, există 20 de unități de învățământ pentru care nu s-a înregistrat nicio opțiune, 12 din mediul rural și 8 din mediul urban, după cum urmează: Grădinița cu PP „Șotron” Botoșani, Grădinița cu PP „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, Grădinița cu PP Nr. 6 Botoșani, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani, Liceul „Demostene Botez” Trușești,  Școala Gimnazială „Ion Bojoi” Flămânzi, Școala Gimnazială „Teofil Vâlcu” Hănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Dângeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca, Școala Gimnazială Nr. 1 Stăuceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, Școala Gimnazială Nr. 1 Gorbănești, Școala Gimnazială Nr. 1 Mitoc, Școala Gimnazială Nr. 1 Bălușeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Cândești, Școala Gimnazială Nr. 1 Copălău,  Școala Gimnazială „Acad. Al. Zub” Vârfu Câmpului, Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” Viișoara, Școala Gimnazială „Nicolae  Călinescu” Coșula și Școala Gimnazială „Tiberiu Crudu” Tudora.

Pentru unitățile școlare menționate anterior nu se va constitui comisie de interviu, drept urmare mulțumim pentru implicare reprezentanților acestor UAT-uri și consiliilor profesorale din aceste unități de învățământ”, a transmis Ada Macovei, inspector şcolar general.

71 de candidaţi sunt singuri pe loc

Sunt 71 de candidați singuri pe loc, din care 30 sunt în mediul urban şi 41 pentru unități de învățământ din mediul rural. În 28 de unităţi sunt câte doi candidați pentru aceeași funcție, 16 în mediul rural  și 12 în mediul urban. Șapte unități de învățământ au mai mult de doi candidați pentru aceeași funcție, dintre care una este din mediul rural și 6 sunt din mediul urban.

Conform Calendarului de concurs, proba de interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021, în centrul special organizat la Palatul Copiilor Botoșani. În ceea ce privește organizarea și planificarea interviurilor pentru candidații rămași în cursă, probele vor începe cu candidații singuri pe loc.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...