Societăți de reciclare a deșeurilor sancționate de comisarii de mediu

Trei societăți care se ocupă de colectarea deșeurilor reciclabile s-au ales cu amenzi din partea comisarilor de mediu, în urma unui control tematic organizat la Botoșani. Inspecțiile au avut loc în baza unei dispoziții emise de ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, iar țintele au fost trei societăți comerciale despre care existau informații că nu ar deține autorizații de mediu pentru activitățile desfășurate, două firme fiind din municipiul Botoșani, iar a treia din comuna Stăuceni.

Verificările au fost organizate în comun de Garda de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani și reprezentanții AFM, iar controalele au vizat existența actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, dovada raportărilor către Agenția pentru Protecția Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), raportările transmise la Organizația de Implementare a Obligațiilor privind Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP), evidența gestiunii deșeurilor, inclusiv cantități provenite din import și perioada de stocare a acestora, trasabilitatea deșeurilor și implicit existența documentelor de transport. În urma neregulilor depistate, comisarii de mediu au dispus mai multe sancțiuni.

„În sarcina celor trei operatori economici verificați s-au dispus un număr de nouă măsuri cu termen, în vederea remedierii neconformităților constatate, și s-au aplicat trei sancțiuni în cuantum de 35.000 lei pentru nedepunerea în termen a raportărilor către AFM și lipsa actelor de reglementare”, a precizat Cristina Kashyap, comisar șef în cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!