Şoferiţă beată după ce a băut ţuică direct din butoi

Prinși în timp ce încălcau legea, mulți șoferi invocă motive penibile crezând că în acest fel își pot justifica gesturile. Doar că uneori ei se încurcă în propriile minciuni. Este și cazul unei botoșănence în vârstă de 63 de ani, care a fost prinsă beată criță la volan. Pensionară, femeia a fost surprinsă în seara zilei de 9 iunie 2020, la volanul unui autoturism Daewoo, pe Calea Națională din municipiu, doar că, în momentul în care s-au apropiat de ea, polițiștii au simțit un miros puternic de băuturi alcoolice. Așa se face că botoșăneanca a fost pusă să sufle în etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au condus-o la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, iar analizele de laborator au evidențiat o alcoolemie de 1,68 la prima probă și de 1,44 la proba a doua. Atunci, femeia a susținut că a fost la mama ei din Cătămărăști Deal, unde ar fi băut circa 200 ml de țuică, după care a plecat spre Botoșani pentru a reveni la domiciliu. În schimb, când a fost audiată în cursul urmăririi penale, botoșăneanca a invocat o situație ușor diferită, în sensul că, în ziua cu pricina, ar fi fost cu adevărat la mama ei, unde a efectuat diferite activități gospodărești, iar, la un moment dat, a trebuit să umple două sticle cu țuică, dintr-un butoi. Așa se face că în momentul în care a umplut sticlele, a ingerat, involuntar, și o cantitate de țuică, pe care nu a putut să o cuantifice. Ba mai mult, spre seară, mama sa i-a spus că se simte rău și, întrucât nu a găsit în casă medicamentele de care aceasta avea nevoie, s-a panicat și a urcat la volanul autoturismului pentru a veni în municipiul Botoșani, de unde urma să ia medicamentele.

Doar că această ultimă versiune nu a fost crezută nici de magistrații Judecătoriei Botoșani, care au condamnat-o pe botoșăneancă la opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Ba mai mult, femeia a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Bibliotecii județene „Mihai Eminescu” Botoşani sau în cadrul Primăriei comunei Mihai Eminescu. Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută și nu este definitivă.

Băută la volan de Halloween

Că femeile au ajuns să bea precum bărbații o știu și polițiștii. Mai ales cei de la Rutieră. În urmă cu câțiva ani, o tânără de 20 de ani dintr-o comună din județ a venit cu mașina în Botoşani pentru a petrece de Halloween, împreună cu o prietenă. S-au distrat, au băut într-un bar până după miezul nopții, când au plecat înapoi cu autoturismul spre casă, deși ambele băuseră destul de mult. Cum a condus, numai cea de la volan știe. A coborât cu maşina pe Strada Nicolae Iorga, a ajuns în Calea Naţională, dar pe traseu i s-a făcut rău şi a tras imediat mașina pe dreapta, după care a deschis portiera încercând să-şi revină.

Gestul a atras atenţia unui echipaj de Poliţie Rutieră aflat în patrulare şi care a intervenit imediat. Când s-au apropiat de maşină, poliţiştii au simțit un miros puternic de alcool, atât şoferiţa cât şi amica ei duhnind a băutură.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Condusă la spital, şoferiţei i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

Deja ai votat!