Cioban înjunghiat grav la stână

Un bărbat din judeţul Botoşani a ajuns direct pe masa de operaţie după ce a fost înjunghat în dreptul inimii. În vârstă de 46 de ani, din comuna Viişoara, bărbatul lucrează ca cioban la o stână, unde s-a şi petrecut totul.

Bărbatul a fost înjunghiat în piept cu un cuţit după o ceartă cu un coleg, ulterior acesta cerând ajutor cadrelor medicale, prin intermediul serviciului 112. La faţa locului a ajuns o ambulanţă de la Dorohoi, iar de la Botoşani a plecat una cu medic, la întâmpinare. „Pacientul a fost preluat de la o ambulanţă cu asistent, în şoc hemoragic, dar conştient. A fost stabilizat şi transportat la Urgenţe, pentru investigaţii suplimentare”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Ajuns la Urgenţe, bărbatul a fost preluat imediat de o echipă de chirurgi şi transferat direct în sala de operaţii, existând riscul ca lama cuţitului să îi fi atins inima, sau un alt organ vital, din cauza profunzimii rănii. „S-a intrat imediat în sală. Este vorba despre o plagă în spaţiul intercostal doi, linia medio-claviculară. O plagă profundă, nepenetrantă, din fericire. Pacientul a fost stabilizat şi este în afara pericolului”, a precizat medicul primar Iulian Preda, şeful Secţiei Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au declanşat o anchetă pentru loviri sau alte violenţe, pentru a stabli cu exactitate ce a dus la producerea conflictului. Potrivit acestora, victima era într-o avansată stare de ebrietate, astfel că nu s-au putut lua prea multe detalii e la el, mai ales că era şi rănit. Urmează ca, în funcţie de concluziile medico-legale, oamenii legii să decidă dacă vor schimba încadrarea juridică în tentativă de omor.

 

Deja ai votat!