Femeie în stare critică după ce a încercat să aprindă focul

O femeie din judeţ se zbate între viață și moarte după ce a ars în propria casă. Incidentul a avut loc miercuri după-amiază, în localitatea Flămânzi.

În vârstă de 60 de ani, femeia suferise în urmă cu mai mulţi ani un accident vascular cerebral, care i-a lăsat sechele. Din acest motiv, femeia făcea mai greu unele mişcări, astfel că în momentul în care a încercat să aprindă focul în sobă a avut loc un accident. Aceasta a scăpat din mână o sticlă de carburant cu care dorea să înteţească flăcările, iar hainele de pe ea s-au aprins.

Femeia a reuşit să îşi stingă îmbrăcămintea, dar din păcate nu înainte de a fi extrem de afectată. Rudele acesteia au apelat serviciul 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD cu medic care a transportat-o la Urgenţe. De acolo, însă, a fost solicitat transferul într-o clinică de specialitate, transportul realizându-se cu o ambulanţă la Bucureşti. „Pacienta a fost diagnosticată cu arsură de gradele II, III şi IV pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului, inclusiv căi aeriene. A fost intubată şi ventilată mecanic şi ulterior s-a solicitat transferul la o secţie de arşi”, a precizat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

Deja ai votat!