Focar de infecţie incendiat regulat de oamenii străzii (video)

Botoşănenii dintr-un cartier aproape de centrul oraşului au ajuns exasperaţi de un grup de persoane fără adăpost, care ocupă o clădire dezafectată din zonă. Deşi baricadată cu gratii, clădirea este plină de gunoaie strânse de oamenii străzii, cartoane pe care aceştia dorm şi o mulţime de materiale combustibile.

O dată la câteva săptămâni, câte un incendiu porneşte în zonă, din cauza ocupanţilor clădirii. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă dimineaţă, când un fum gros a început să iasă din clădire, alarmând locuitorii cartierului situat în zona Uvertura Mall. Unii au sărit să stingă ei flăcările, care însă erau tot mai puternice, astfel că a fost apelat serviciul 112, cerându-se ajutorul pompierilor. Oamenii din zonă spun că de vină sunt o serie de persoane fără adăpost, care au transformat clădirea în ruine într-un adăpost provizoriu, care este incendiat din cauza neatenţiei lor. „Se adăpostesc boschetari de cel puțin 10 ani în acea clădire şi nimeni nu face nimic. E o nenorocire. Pompierii vin destul de des. Ultima oară au fost în urmă cu cinci săptămâni. Şi înainte de asta tot cu o lună aproxiativ. O mulţime de deşeuri aruncate acolo şi nimeni nu face nimic. Cei de la Primărie nu văd”, a spus una dintre locatarele din zonă.

Oamenii se plâng că în cartier sunt mai multe zone care pot prezenta un real pericol pentru locatari, dar şi pentru mediul înconjurător. „Frigidere dezmembrate, riscul să se scurgă freon, alte materiale şi substanţe toxice. Saltele, materiale inflamabile aruncate unele peste altele. Totul în buricul târgului şi nu interesează pe nimeni. E o privelişte ca la groapa de gunoi”, a spus botoşăneanca.

Incendiul a fost lichidat în câteva minute de către pompierii botoşăneni, ajunşi în scur timp la faţa locului. În urmă a rămas un morman de gunoaie arse sau afumate, care cu siguranţă vor fi în scurt timp înlocuite de altele culese de locatarii de ocazie.

Deja ai votat!