Cumul de infracțiuni și 1000 de euro plătiți pentru a se afla la volan

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism deși nu deținea permis de conducere și, în plus, a prezentat la control un document fals. Cazul a fost descoperit în seara zilei de sâmbătă, 6 noiembrie a.c., după ce polițiștii de frontieră din cadrul SPF Stânca, aflați în misiune pe raza localității Liveni, comuna Manoleasa, au oprit un autoturism înmatriculat în România, condus de un tânăr de 27 de ani.

Când i s-au solicitat documentele la control, cel de la volan a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Belgia, pe care era aplicată fotografia sa și datele sale de identificare. „În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Tânărul a declarat că documentul a fost obținut în Belgia, contra sumei de 1.000 de euro”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Acuzat de conducere fără permis, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, tânărul s-a ales cu un dosar penal, iar la finalizarea anchetei riscă să ajungă în fața instanței de judecată.

 

Deja ai votat!