Nova Apaserv a primit 16 amenzi de la Poliţia Locală

De la începutul acestui an, Nova Apaserv a primit 16 amenzi de la Poliţia Locală şi un avertisment scris. Sancţiunile totalizează 16.700 de lei şi au fost date pentru neexecutarea lucrărilor de refacere a zonelor unde s-a intervenit după producerea unor avarii. Potrivit Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenții la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani, în zece zile calendaristice de la eliberarea avizului de spargere, operatorul trebuie să repare străzile sau trotuarele afectate de lucrările de intervenţie la reţelele de apă – canal.

De cele mai multe ori, lucrările nu sunt executate în zece zile, conducerea Nova Apaserv motivând că au fost multe avarii în oraş, dar şi că operatorul se confruntă cu probleme financiare şi nu reuşeşte să se achite la timp de obligaţiile contractuale pe care le are faţă de societatea Conrec. Echipele Conrec sunt cele care execută lucrările de refacere a zonelor afectate de intervenţiile pentru remedierea unor avarii.

Verificările dispuse de viceprimarul Liviu Toma au avut la bază sesizări primite de la botoşăneni. Mulţi s-au plâns de gropile rămase pe străzi, însă nu ştiu că obligaţia de a rezolva acele gropi revine operatorului, nu municipalităţii. Recent, câţiva botoşăneni s-au plâns la primărie că nu pot folosi locurile de parcare pentru care plătesc la primărie, după intervenţia echipelor de la Nova Apaserv.

Pe fondul acestor nemulţumiri, edilii botoşăneni au decis ca toate adresele transmise operatorului să ajungă şi la conducerea Consiliului Judeţean, ştiut fiind faptul că deliberativul judeţean este acţionar majoritar al Nova Apaserv. „Scopul nostru nu este să dăm amenzi, însă operatorul trebuie să înţeleagă că regulamentul stabilit de Consiliul Municipal trebuie respectat. Botoşănenii nu vor explicaţii, ci rezolvarea problemelor”, a declarat Liviu Toma.

 

Deja ai votat!