Spectacole la Teatrul „Eminescu”

Botoşănenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 13 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului să vizioneze comedia „Bani din cei”, de Ray Cooney, pusă în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”. Regia artistică şi coloana sonoră aparțin Alexandru Vasilache, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu. În spectacol joacă actorii Daniela Bucătaru, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Gheorghe Frunză, Petronela Chiribuţă, Răzvan  Amitroaei, Vali Popa și Petruț Butuman.

„Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului! Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite!”, a transmis regizorul Alexandru Vasilache.

Duminică, „Zeul Măcelului”

Duminică, 14 noiembrie, de la ora 18.00, tot la Casa Tineretului va fi pus în scenă spectacolul „Zeul Măcelului” de Yasmina Reza. Acesta este în regia lui Erwin Șimșensohn, iar scenografia aparține lui Mihai Pastramagiu. Din distribuţie fac parte actorii Daniela Bucătaru, Ioan Crețescu, Gina Pătrașcu-Zamfirache și Valentin Popa.

„Două cupluri mature se întâlnesc pentru a purta o discuție civilizată despre joaca violentă dintre fii lor. Neîmpliniri, absurdități, situații penibile și multă, poate prea multă, sinceritate se așează între cele patru personaje. Ce se întâmplă când se estompează granița dintre “ceea ce e frumos și corect într-o vizită”, de pildă, și ceea ce gândim sau simțim cu adevărat? Rămâne să descoperiți în această montare”, a transmis teatrologul Irina Zlotea.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

„Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!