Municipalitatea îi sprijină financiar pe preşcolarii şi elevii care au probleme cu vederea

Începând cu 10 noiembrie, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Botoşani primeşte solicitări în vederea acordării tichetelor pentru sprijinirea copiilor şi elevilor care au probleme oculare. Fiecare tichet are o valoare de 500 de lei şi se acordă preşcolarilor şi elevilor înscrişi într-o unitate de învăţământ preuniversitar. Beneficiază de acest ajutor financiar copiii şi tinerii care provin din familii unde venitul mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna anterioară celei în care s-a înregistrat cererea este de maxim 800 de lei.

Distribuirea tichetelor de sprijin, precum şi dispoziţia de aprobare, se va face de către DAS Botoşani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original şi a semnăturii de primire a reprezentantului legal. Beneficiarul poate utiliza tichetul de sprijin în perioada de valabilitate, numai pentru achitarea costului integral/parţial al confecţionării unei perechi de ochelari de vedere (rame şi lentile).

Potrivit celor precizate de viceprimarul Liviu Toma, de la debutul pandemiei de Covid-19, foarte mulţi copii şi elevi au avut ore online şi astfel au petrecut zilnic multe ore în faţa calculatoarelor şi telefoanelor. Activitatea online le-a adus multora dintre ei probleme cu vederea. În aceste condiţii, controlul regulat la oftalmolog reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenţie, dar şi calea sigură de diagnostic prompt.

În calitate de viceprimar cu atribuţii de coordonator al activităţii Direcţiei de Asistenţă Socială, mulţumesc pe această cale tuturor consilierilor locali care au înţeles necesitatea aprobării Regulamentului de acordare a unor beneficii de asistenţă socială sub formă de tichete sprijin în cuantum de 500 de lei pentru remedierea problemelor oculare la preşcolarii şi elevii din municipiul Btooşani şi facilitarea accesului la educaţie şi au votat în unanimitate Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local întocmit de către aparatul de specialitate, alături de Direcţia de Asistenţă Socială”, a concluzionat Liviu Toma.

Deja ai votat!