Atacatorul taximetristului a fost arestat 30 de zile (video)

Tâlharul oprit cu zece focuri de armă a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Imediat după producerea evenimentului, agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani. Ulterior acesta a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind extinse și pentru infracţiunea de conducere sub influența alcoolului. „Instanţa de judecată şi-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a tânărului de 32 de ani”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Taximetristul agresat, în vârstă de 63 de ani, a trecut prin momente de groază. Atacatorul l-a abordat în centrul orașului Dorohoi şi i-a spus că vrea să ajungă în localitatea Suharău, aşa că cei doi au plecat la drum. Odată ajunși la capătul satului, însă, în loc să achite cursa, în valoare de 60 de lei, pasagerul l-a atacat pe șofer. „Eu pe moment nici nu mi-am dat seama că m-a lovit cu şurubelniţa. Până nu am văzut că vine a doua oară mâna spre mine cu ceva, atunci i-am prins mâna şi m-am apărat cât am putut. Am ieşit din maşină, iar el a pornit maşina şi a plecat cu ea”, a povestit ulterior taximetristul, scăpat ca prin minune de lovitura ce îi putea fi fatală.

Cursă cu poliţia pe urme

Dup atac individul a întors mașina și a luat-o spre Smârdan. Cu poliția pe urme, însă, pentru că taximetristul reușise să ceară ajutor. Astfel că suspectul a ajuns chiar în fața unui echipaj de poliţie, care se afla într-o altă misiune. Oamenii legii l-au somat să oprească, dar acesta a ignorat echipajele și a continuat cursa nebună pe un drum comunal, unde, în încercarea de a evita o căruță, bărbatul a ajuns cu mașina într-un canal.

„Poliţiştii veneau din urma lui şi îi spuneau să oprească. În curbă era o căruţă. Căruţaşul a căzut în şanţ, că s-a speriat calul, după care taxiul s-a izbi într-un mal de pământ, iar cel de la volan a fugit pe jos”, a spus unul dintre martori.

Zece focuri de armă au tras agenții, dar cel urmărit tot nu s-a oprit. L-au prins în cele din urmă, când încerca să se ascundă într-o casă părăsită dintr-o localitate învecinată. Avea la el două telefoane ale taximetristului şi 270 de lei, încasările de peste zi ale acestuia.

Atacatorul nu se află la prima infracţiune

Tânărul de 32 de ani nu este la prima ispravă de acest fel. În luna octombrie a furat o mașină din curtea unei familii din comuna George Enescu, iar acum aproximativ două săptămâni a furat motorină dintr-o mașină a Primăriei din Suharău. Acesta a mai fost o dată reţinut pentru 24 de ore, însă eliberat de judecători. Acum însă, având în vedere circumstanţele agravante, instanţa a decis arestarea acestuia.

Bărbatul este cercetat pentru tâlhărie și pentru că s-a urcat băut la volan.

Deja ai votat!