Bebeluş mort în braţele părinţilor

O tragedie fără margini a lovit o familie din Ungureni, după ce doi tineri şi-au găsit fetiţa de doar cinci săptămâni fără suflare.

Nenorocirea a avut loc la finele săptămânii trecute, când tatăl copilului a sunat disperat la serviciul 112 cerând ajutorul cadrelor medicale. Acesta le-a spus medicilor că mama a găsit fetiţa vânătă la faţă, fără respiraţie, iar în scurt timp, la faţa locului a ajuns un echipaj medical de la Săveni. Din păcate, însă, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea micuţei. „Un echipaj medical a ajuns la locul solicitării, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea pacientului, stopul cardio-respirator fiind instalat cu mai multe ore înainte. Cauza probabilă este asfixie mecanică, dar acest lucru îl vor stabili exact specialiştii legişti”, a precizat medicul Bogdan Ursu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Cel mai probabil copilul a fost nesupravegheat câteva minute, suficient însă ca, în timpul somnului, să se întoarcă cu faţa în sus şi să se asfixieze cu propria salivă sau vomă. Trupul neînsufleţit al micuţei a fost preluat de medicii legişti, care vor stabili cu exactitate cauza decesului.

Deja ai votat!