Botoșănean urmărit internațional pentru jaf organizat, capturat de polițiști. Prejudiciul depășește 100.000 de euro

Un botoșănean dat în urmărire internațională de autoritățile olandeze a fost capturat marți, pe 9 noiembrie a.c., de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale ,cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliție Corni. În vârstă de 36 de ani, Dan Viorel Cazac fusese dat în consemn prin intermediul Biroului Sirene din Interpol, după ce pe 5 noiembrie a.c., Curtea din Noord Holland a emis pe numele lui un mandat european de arestare.

„Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de jaf organizat sau armat, prejudiciul creat prin activitatea infracțională fiind estimat la 115.000 de euro. Bărbatul a fost identificat în localitatea de domiciliu, în urma schimbului de informații dintre polițiștii botoșăneni și autoritățile olandeze, fiind prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea sa pentru 24 de ore”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Tot ieri, botoșăneanul a fost prezentat în fața magistraților de la Curtea de Apel Suceava, care au dispus arestarea lui provizorie pe o durată de 15 zile. În acest interval de timp, autoritățile judiciare olandeze urmează să comunice datele care au stat la baza emiterii mandatului european de arestare, iar în funcție de acestea magistrații Curții de Apel Suceava vor decide dacă bărbatul va fi extrădat sau nu.

 

Deja ai votat!