miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăLocalFals grosolan la examenul pentru permis

Fals grosolan la examenul pentru permis

Doi bărbați care au crezut că pot truca un examen pentru obținerea permisului de conducere au ajuns în fața judecătorilor, după ce au fost denunțați de examinatorii Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Instituției Prefectului. Situația este fără precedent și arată de ce sunt în stare unii oameni doar pentru a-și atinge scopul.

Faptele s-ar fi petrecut în vara lui 2017, când un botoșănean urma să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere pentru categoria C. Acesta promovase sala și urma să susțină doar traseul, pe o mașină pusă la dispoziție chiar de școala de șoferi. Doar că, deși în lege se menționa clar faptul că vehiculul din categoria C trebuie să aibă anumite caracteristici tehnice, printre care și o greutate de cel puțin 12 tone, la examenul cu pricina instructorul, Sorin B. a venit cu o autoutilitară care cântărea doar 5,5 tone.

Aranjament pentru bonul de cântar 

Prin urmare, examinatorul venit din partea SPCRPCÎV a refuzat să accepte mașina pentru susținerea probei practice, dar ce a urmat a întrecut orice închipuire. Astfel, în loc să caute o mașină care să corespundă, Sorin B. a luat legătura cu o societate comercială din Botoșani, care deține un cântar, și i-a cerut unui angajat al firmei să „aranjeze” autospeciala astfel încât pe bonul de cântar să apară o greutate de peste 12 tone.

Au încărcat cupa unei vole cu niște moloz rezultat din demolări, au urcat autospeciala pe cântar, iar placa cântarului a fost apăsată cu vola până ce cântarul a indicat greutatea dorită.

Apoi, cu bonul de cântar, candidatul s-a întors la poligonul ACR, unde a insistat să susțină proba practică. Doar că și examinatorul SPCRPCÎV a avut prezența de spirit și i-a cerut să meargă cu el pentru a face o nouă recântărire. Ajuns la firma cu pricina, acesta a cerut să vadă cum a fost realizată cântărirea. Și cum societatea avea camere video, a verificat înregistrarea, descoperind întregul aranjament.

Imagini ataşate la plângerea penală

Imaginile video au fost preluate și atașate la o plângere penală, iar cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. Așa se face că la finalul investigațiilor, reprezentantul școlii de șoferi, Sorin B., și angajatul care realizat cântărirea falsă, Viorel C., au fost trimiși în judecată, primul pentru instigarea la falsificarea unei înregistrări tehnice, iar celălalt pentru falsificarea înregistrării tehnice prin determinarea atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului. Dosarul este deja pe rolul Judecătoriei Botoșani, cei doi riscând să se aleagă cu condamnări penale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
4.5 ° C
4.6 °
3.3 °
86 %
2.3kmh
100 %
mie
4 °
joi
2 °
vin
2 °
sâm
3 °
Dum
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta înseamnă să fii pregătit pentru orice.

EDITORIAL

Striviți și înghesuiți de către burtoșii politici din PSD și PNL, „useriștii” și „auriștii” botoșăneni aproape că au dispărut de pe scena politică. Vina...

GÂNDUL ZILEI

Ar fi rămas cu vaca la păscut Să îi mute priponul Dacă nu ar fi apărut Pe lume … siliconul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...