Sprijin financiar majorat pentru legumicultori

Valoarea sprijinului financiar pentru legumicultori a fost majorată de la 2.000 euro/1.000 mp de teren la 2.210 euro. Pentru această formă de ajutor de minimis s-au înscris 77 de agricultori din județul Botoșani.

„Cuantumul inițial de 2000 euro/1000 mp a fost majorat la 2.210 euro, cu încadrarea în plafonul maxim de 20.000 euro/3 exerciții financiare”, au transmis reprezentanții DAJ.

Cei care vor beneficia de aceste subvenții sunt producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producătorii agricoli, persoane juridice.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României pentru următoarele producții: ardei gras și/sau ardei lung, castraveți, tomate și vinete.

La nivelul județului verificările realizate de reprezentanții Direcției Agricole Județene (DAJ) și ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) la legumicultorii botoșăneni s-au finalizat.

„APIA confirmă suprafața și cultura pentru care se solicită ajutor de minimis, iar reprezentanții DAJ efectuează evaluarea producției”, au transmis reprezentanții instituțiilor.

Pentru obţinerea sprijinului, după efectuarea verificărilor în teren, fermierii au obligaţia să depună la centrele județene sau locale APIA unde au depus cererea de înscriere, documentele justificative, precum și copia Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat la zi şi avizat de oficiul fitosanitar judeţean, până pe 3 decembrie 2021.

„Valorificarea producției se realizează în perioada 02 noiembrie – 02 decembrie 2021”, a transmis Cristian Delibaș, directorul DAJ, Botoșani.

Deja ai votat!