Condamnat la închisoare cu executare după ce și-a ucis fratele geamăn

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Unțeni, care în primăvara acestui an și-a ucis fratele geamăn după o ieșire violentă, a fost condamnat joi (n.r. 11 noiembrie a.c.), de magistrații Tribunalului Botoșani, la închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi. Sentința a fost pronunțată după ce botoșăneanul, Cezar Avătămăniței, și-a recunoscut fapta și a cerut să fie judecată în formă simplificată pentru a beneficia de o pedeapsă mai blândă. „Condamnă pe inculpatul Avătămăniţei Cezar, în prezent arestat preventiv în Spitalul Penitenciar Târgu Ocna, pentru săvârșirea infracțiunii de „omor”, (…) la pedeapsa de 7 (șapte) ani închisoare și 5 (cinci) ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, ca și pedeapsă complementară”, se arată în hotărârea instanței. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Crima a fost comisă în după-amiaza zilei de 9 martie a.c., când cei frații se aflau în locuința comună din comuna Unțeni. Pe fondul unui conflict spontan, Cezar Avătămăniței și-a atacat fratele geamăn cu un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori, cauzându-i multiple leziuni, care au dus la deces. În fapt, cei doi frați gemeni locuiau împreună cu mama lor, în vârstă de 80 de ani, în casa părintească, iar în ziua cu pricina agresorul a mers la un bar din sat şi a băut câteva sticle de bere, după care, din din greșeală, a luat și două guri de diluant dintr-o altă sticlă. Unul dintre consăteni a sunat la 112, de frică ca nu cumva bărbatul să se fi intoxicat, dar echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță a constatat că acesta nu acuza niciun fel de probleme, iar bărbatul a refuzat transportul la spital. Atunci a intervenit fratele geamăn, care ar fi insistat ca bărbatul să meargă totuși la spital, dar fără succes. Într-un final, frații au revenit la domiciliu, iar aici conflictul ar fi escaladat. În acest context, Cezar Avătămăniței a luat un cuțit și a tăbărât pe fratele geamăn, lovindu-l cu o violență ieșită din comun. A mers mai apoi la un bar, unde a povestit ce a făcut, iar un localnic a sunat la poliție.

Reținut imediat după comiterea faptei, bărbatul a fost dus la spital, iar ulterior a fost arestat preventiv. Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar după administrarea probelor adunate cu ajutorul criminaliștilor, agresorul a fost trimis în judecată.

 

Deja ai votat!