Culturi monitorizate din cauza secetei

Cu toate că timp de aproximativ două luni în județul nostru nu au mai fost ploi în cantități însemnate, din fericire până în momentul de față culturile nu au fost afectate. Directorul Direcției pentru Agricultură (DAJ) Botoșani, Cristian Delibaș, a precizat faptul că într-adevăr este nevoie de precipitații, însă momentan nu se poate vorbi de o pierdere semnificativă.

„Am avut, totuși, fronturi atmosferice de precipitații la nivelul județului, poate am putea spune că au fost insuficiente, dar nu că au lipsit cu desăvârșire. Inclusiv în aceste zile au fost precipitații la nivelul județului, repet, insuficiente, însă nu putem dramatiza. Monitorizăm atent, într-adevăr este nevoie de precipitații, plantele, culturile înființate trec printr-o perioadă de <<stres>>, dar sperăm că precipitațiile ce vor urma să acopere parțial sau în totalitate deficitul de umiditate existent în momentul de față”, a declarat Cristian Delibaș, directorul DAJ Botoșani.

De asemenea, acesta a adăugat faptul că orice deficit afectează într-o oarecare măsură, mai mult sau mai puțin, „dar nu aș putea să cuantific în momentul de față pentru că este prematur să vorbim despre o pierdere. Vedem niște plante răsărite care au o dezvoltare mai mult sau mai puțin normal, nu pot să spun în momentul de față că este vorba de pierderi”.

Departamentul Fenomene de risc anunța recent că pe teritoriul județului nu a mai plouat în cantități semnificative de pe 28 august.

„Se întâmpla la 28 august 2021, de atunci precipitațiile au fost aproape inexistente în raport cu necesarul, iar situația se agravează pe zi ce trece”, potrivit Departamentului Fenomene de Risc.

Deja ai votat!