Cupoanele de pensii pot fi cerute, de azi, şi online

Începând de astăzi, taloanele de pensie pot fi solicitate și electronic. Asta după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede ca taloanele de pensie să poată fi primite, la cerere, și în format electronic.

Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Legea promulgată astăzi prevede că, la cerere, Casa Naţională de Pensii Publice transmite în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau în cont de card.

Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Talonul în format electronic produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard.

De asemenea, acesta este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.

Talonul în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe documentul fizic omolog.

Deja ai votat!