Parcul de lângă Casa Tineretului a intrat în reabilitare

Parcul de lângă Casa Tineretului, denumit parcul Laval, după oraşul canadian înfrăţit cu municipiul Botoşani, a intrat în reabilitare.

Pregătirea șantierului a fost deja făcută, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă  lucrările. Primarul Cosmin Andrei a ajuns astăzi în zonă şi a anunţat că, prin acest proiect, unul dintre cele mai vizitate parcuri ale orașului va avea un cu totul alt aspect.

Potrivit edilului, spațiile verzi, pe 2.360 de metri pătraţi, vor fi amenajate cu gazon tip rulou. Vor fi plantate 15.000 de flori, din care 10.000 vor fi brândușe. Parcul va fi înfrumusețat și cu narcise, lalele sau lavandă. Vor fi plantaţi 1.100 de arbuști.

Parcul care are o suprafaţă de 2.580 de metri pătraţi va avea sistem de irigații – aspersoare, duze de tip spray, controller, senzor de ploaie, etc. Sistemele de irigație vor ajuta la dezvoltarea armonioasă a vegetației și vor preveni risipa de apă, prin controlul asupra cantității de apă furnizată și a momentului aplicării acesteia.

Se estimează că lucrările se vor finaliza în luna mai a anului viitor. Valoarea totală a lucrărilor este de 220.000 lei, fără TVA.

Deja ai votat!