Primarul ia în calcul majorare impozitelor şi taxelor locale

Botoşănenii vor plăti impozite şi taxe mai mari în anul 2022. Primarul Cosmin Andrei a anunţat că se ia în calcul această majorare, însă influenţele nu vor fi de speriat. „Cred că vor influenţe, determinate în primul rând de indicele de inflaţie, care a fost comunicat şi este de 7,4%. Analizăm această variantă de majorare”, a declarat edilul. Primarul municipiului a adăugat că în ultimii ani impozitele şi taxele locale nu au fost majorate, municipiul Botoşani fiind printre municipiile cu un nivel foarte jos al impozitării.

Potrivit acestuia, în anul 2022, la nivelul deliberativului local vor putea fi aprobate proiecte de hotărâre vizând acordarea unor înlesniri la plată sub forma scutirii unei cote din majorările de întârziere aferente obligaţiilor fiscale restante datorate bugetului local, persoanelor care îşi vor plăti toate datoriile către bugetul local.

În acest an, botoşănenii au plătit impozite şi taxe locale majorate cu 3,8%, cotă ce reprezintă rata inflaţiei comunicată oficial pentru anul 2019. Impozitul pe clădirile neîngrijite a fost majorat cu 200%, iar cel pentru terenurile neîngrijite cu 100%. Contribuabilii, persoane fizice şi juridice, care au plătit impozitul pe teren, clădiri şi mijloace auto până pe 31 martie 2021, au beneficiat de o bonificaţie de 10%.

Deja ai votat!