Sute de elevi vor să fie incluşi în programul Centrului de Excelenţă Botoşani

Astăzi, 11 noiembrie, se încheie perioada de înscriere a copiilor şi tinerilor capabili de performanţă în grupele Centrului Județean de Excelență Botoșani.

Pentru anul școlar 2021-2022 Centrul Județean de Excelență Botoșani își propune formarea unui număr de 45 grupe, în care vor fi cuprinși 675 de copii și tineri selecționați din unitățile de învățământ din județul Botoșani. Aceştia vor fi pregătiți de un corp profesoral format din 44 de cadre didactice cu rezultate deosebite în activitate.

Gabriel Hârtie, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă, a declarat că au fost primite peste 800 de cereri. Potrivit oficialului, în situația în care numărul de cereri este mai mare decât numărul de locuri alocate pentru o grupă de la o anumită disciplină de studiu, departajarea se va face în urma susținerii unei testări.

Mâine, 12 noiembrie, vor fi anunţate datele legate de organizarea și desfășurarea selecției elevilor. Pe 13 noiembrie va avea loc selecţia elevilor, urmând ca pe 17 noiembrie să se anunţe rezultatele selecției și elevii înscriși în grupele de excelență. Cursurile vor începe pe 20 noiembrie.

Activitatea de pregătire a elevilor capabili de înalte performanțe selectați în Centrul Județean de Excelență Botoșani se va realiza în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 9:00, în cele patru locații stabilite: Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială nr. 11, Liceul ”Regina Maria” Dorohoi și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

Deja ai votat!