Ședință operațională România – Republica Moldova, desfășurată la Iași

În data de 11 noiembrie a.c., la Iași, s-a desfășurat o ședință operațională între delegațiile Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași (n.r. – structură din care face parte și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră STPF Botoșani) și reprezentanți ai autorităților de frontieră din Republica Moldova.

Delegația României a fost condusă de șeful ITPF Iași, comisar-șef de poliție Victor Mariniuc, iar cea a Republicii Moldova de către șeful Direcției Regionale Vest, comisar principal de poliție Alexandr Pahodnea. „Cele două delegații au analizat situația operativă înregistrată în aria de competență a I.T.P.F. Iași cu Direcțiile Regionale Nord, Vest și Sud, au evaluat modalitatea de supraveghere a frontierei de stat și au făcut schimb de date cu privire la combaterea activităților infracționale. De asemenea, s-a stabilit faptul că schimbul de informații dintre cele două autorități a contribuit în mod pozitiv la adaptarea dispozitivelor de supraveghere a frontierei în vederea coordonării demersurilor la frontiera de stat pentru diminuarea infracționalității transfrontaliere”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

Potrivit acelorași surse, reprezentanții celor două structuri au concluzionat că activitățile de cooperare au avut continuitate și s-au desfășurat conform cadrului normativ bilateral, în vigoare. Astfel, pentru perioada următoare, cele două părți au stabilit de comun acord continuarea activităților derulate în perioada precedentă, la nivel teritorial, stabilind necesitatea intensificării activităților specifice de control al frontierei.

 

Deja ai votat!