Actriță din Botoșani, premiată la un Festival Internațional

Actrița botoșăneancă, Silvia Răileanu, a obținut premiul special în cadrul celei de-a VI-a ediție a Festivalului „Sharm El Sheikh International Theater Festival For Youth”, în Egipt.

Festivalul a avut loc în perioada 6-9 noiembrie, iar actrița botoșăneancă a fost apreciată pentru interpretarea din spectacolul „Să nu ne răzbunaţi”, producţie a Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache” din Botoşani.

„Este unul dintre marile festivaluri de teatru din lume și este o mare onoare pur și simpla invitație a spectacolului <<Să nu ne răzbunați>>, în acel context, ținând cont că vin teatre și actori de pe tot Globul, SUA, Canada, Japonia sau Africa. Este o reuniune mondială a teatrului, o sărbătoare a acestei arte a spectacolului”, declara recent Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, Botoșani.

Să nu ne răzbunați” este o adaptare de Ionuţ Poclid, regia şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu şi Mirela Nistor, iar din distribuție face parte actrița Silvia Răileanu. Voce text aparține lui Cezar Amitroaei, iar montajul şi procesarea video lui Florin Petrosceac.

Aceasta a mai fost prezentată în urmă cu trei ani la Bacău, la Gala Star, unde a obținut premiul „Dinu Apetrei”, dar a fost prezentată și în cadrul festivalului de la Ulan Bator, Mongolia, în 2019, unde Silvia Răileanu și Mirela Nistor, au obținut premiul pentru regie.

Sursă foto: Facebook Silvia Răileanu

Deja ai votat!