Amendat de jandarmi, după ce a încălcat carantina din cauza patimii pentru jocurile de noroc

Un bărbat din comuna Răchiți, care a vrut să petreacă seara de sâmbătă într-o sală de jocuri de noroc, deși era carantinat la domiciliu, a fost amendat de un echipaj de jandarmi cu 5.100 de lei.

Bărbatul a intrat în sala de jocuri fără mască de protecție și fără să prezinte certificatul verde la cererea îndreptățită a personalului de serviciu. Nemulțumirea celorlalți clienți, precum și refuzul bărbatului de a părăsi locația, i-au determinat pe angajații sălii să solicite sprijinul jandarmilor, care patrulau în acel moment pe strada Sucevei din municipiul Botoșani.

În momentul în care i-au cerut documentele și l-au verificat în baza de date, jandarmii au realizat că bărbatul încălcase măsura carantinării la domiciliu. „Intervenția s-a finalizat cu întocmirea unui proces-verbal de constatare și sancționare a contravenției pentru încălcarea prevederilor legale în vigoare privind prevenirea răspândirii COVID-19 și a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice – 4.000 de lei pentru nerespectarea carantinei, 1.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție și 100 de lei pentru refuzul de a părăsi sala de jocuri”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

 

Deja ai votat!