Botoșăneni anchetați penal în duet, după o plimbare cu mașina

Un control organizat în trafic de polițiști s-a lăsat cu dosare penale pentru doi botoșăneni. S-a întâmplat duminică, pe 14 noiembrie a.c., când polițiștii din cadrul poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Alexandru Ioan Cuza din Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au realizat că cel de la volan nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult de atât, tânărul mirosea a băuturi alcoolice, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație de de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, din verificări a rezultat faptul că autoturismul pe care îl conducea îi fusese încredințat de către un bărbat din comuna Hilișeu Horia.

Așa se face că polițiștii au deschis două dosare penale – unul pentru falsul șofer, care va fi cercetat pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice, iar celălalt pentru proprietarul autoturismului, care va fi anchetat la rândul său pentru încredințarea mașinii unei persoane care nu posedă permis de conducere.

 

Deja ai votat!