spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTPeste 1300 de botoşăneni, clienţi ai Modern Calor, au cerut ajutoare la...

Peste 1300 de botoşăneni, clienţi ai Modern Calor, au cerut ajutoare la încălzire

Societatea Modern Calor a primit, până la această dată, 1.318 cereri pentru ajutoare la încălzire. Începând cu acest an, au fost majorat nivelul veniturilor până la care se acordă acest ajutor.

Legea privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, care a intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2021, aduce câteva schimbări în ceea ce priveşte acordarea ajutorului. Prima dintre schimbări, şi cea mai importantă, vizează  veniturile nete medii lunare. Astfel, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 1.386 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maxim  2.053 de lei.

Botoşănenii care au venituri ce se încadrează în limitele de mai sus trebuie să depună, la sediul societăţii Modern Calor, din strada Vârnav (lângă Şcoala 7), o cerere și o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă componența familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat (modelul poate fi descărcat şi de pe site-ul societăţii, accesând link-ul: https://moderncalor.ro/conditii-de-acordare-si-documente-necesare). Cererile trebuie depuse până pe 20 noiembrie, pentru ca ajutorul să fie acordat pe tot sezonul rece, respectiv perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Cea de a doua modificare legislativă se referă la suplimentul pentru energie, care se acordă începând cu acest an, ca măsură suplimentară de protecție a persoanelor vulnerabile, lunar, pe toată perioada anului, în sumă fixă, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate. Suplimentul pentru energie este în cuantum de: 30 de lei pe lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei pe lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei pe lună pentru consumul de energie termică.

Suplimentul pentru energie se acordă celor ce au completat cererea tip pentru acordarea ajutorului pentru încălzire și au depus-o la sediul societății (lângă Școala nr. 7) împreună cu actele doveditoare.

Tuturor celor care depun cerere pentru acordarea ajutorului pentru încălzire li se solicită şi copie după factura de gaz sau energie electrică, pentru a putea beneficia şi de acest supliment”, a transmis conducerea Modern Calor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...