Sute de arbori vor fi plantaţi în mai multe zone ale municipiului Botoşani

Conducerea Primăriei Botoşani a anunţat că, începând de luni, 22 noiembrie, vor fi plantaţi în mai multe zone ale oraşului peste 600 de puieți, respectiv 170 puieți de arbori ornamentali (tei, catalpa, arțar globular, platan, stejar, salcâm globular, arborele de lalea, castan roșu, pin) și 500 puieți de arbori forestieri (salcâm, stejar, frasin).

Demarăm lucrări noi pe <zona verde> a orașului. Nu doar că vom reabilita parcuri și spații verzi, dar vom realiza și plantări de noi puieți. Este necesar ca puieții de arbori să fie plantați cel târziu până la sfârșitul lunii noiembrie, când sunt în afara perioadei de vegetație. Astfel, respectăm măsurile care prevăd creșterea calității mediului înconjurător și ne asigurăm că <eticheta verde> de care se bucură municipiul Botoșani, prin calitatea aerului și spații verzi pe cap de locuitor, rămâne intactă”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Plantările vizează zonele: ANL Șoseaua Iașului, Calea Națională, Parcul Ferdinand I (Primăriei), Scuar Teatrul Mihai Eminescu, Parcul Junior, Strada Marchian, Pietonalul Unirii, Scuar Casa Armatei, Strada Pacea, Parcul Curcubeului, Strada Viilor, Parcul Mihai Eminescu, Strada Împărat Traian, zona LIDL.

Puieții au fost achiziționați prin contract, valoarea achiziţiei fiind de 45.600 lei fără TVA. Procedura de achiziţie a fost demarată în luna septembrie. Municipalitatea nu deține pepiniere și trebuie respectate mai multe prevederi legale, printre care legea privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților sau măsuri dispuse de Garda de Mediu.

Potrivit edilului, prin plantarea de arbori, se îmbunătăţeşte calitatea mediului înconjurător prin funcțiile pe care le îndeplinesc aceștia (absorbția prafului, noxelor și zgomotelor, sporirea aspectului estetic etc.).

Deja ai votat!