Sute de botoșăneni verificați de forțele de ordine. Unele controale au fost urmate de amenzi

Polițiștii botoșăneni, împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au fost desfășurate în sistem integrat și au avut drept obiective, prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Controalele au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, precum și persoanele aflate în izolare sau în carantină la domiciliu. „În ultimele 48 de ore, în cadrul activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate zilnic, peste 1.500 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor privind carantina/izolarea la domiciliu, trei dintre aceste fiind sancționate pentru nerespectarea acestor măsuri. De asemenea, au fost verificate peste 800 de locații de interes și aproximativ 200 de mijloace de transport”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani. În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 13.000 de lei, patru sancțiuni fiind aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Și misiunile Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani din weekend-ul trecut au vizat în special combaterea faptelor de tulburare a ordinii și siguranței publice, dar și respectarea normelor sanitare instituite pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19. De asemenea, jandarmii au fost prezenți și la manifestările publice de protest, precum și a celor cu caracter sportiv organizate în județ. „Acțiunile jandarmilor s-au finalizat cu aplicarea a 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei, fiind întocmite și acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, pentru patru persoane depistate în timp ce comercializau țigări de proveniență extracomunitară”, a adăugat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!