Weekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă, în acest weekend, două spectacole deosebite. Astfel, sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 18.00 va fi pusă în scenă, la Casa Tineretului, piesa “Angajare de clovn” de Matei Vișniec. Regia artistic[ aparține lui Ion Sapdaru, coregrafia Victoriei Bucun, iar costumele Alinei Dincă.

Din distribuţie fac parte actorii Bogdan Muncaciu, Dragoș Radu, Alexandra Acălfoae și Volin Costin.

„Spectacolul nostru, inspirat de pătrunzătoarea piesă a lui Matei Vișniec, e o poveste despre amurgul nu tocmai grandios al Artistului, atunci când sufletul râvnește iar trupul nu mai poate. Ultima festă pe care o trăiește un Artist este trădarea propriului corp, acel instrument divin dăruit pentru a încânta publicul devine în final povara cea mai grea, cea mai nesuferită, cea mai frustrantă. Piesa e povestită aproape fără replici, (căci și verbul bătrânului Artist suferă transformări) păstrând canavaua fină a autorului. <<Angajare de clovn>> e un eseu despre sfârșitul unui Artist”, au transmis reprezentanții teatrului.

„Îmbătați de dragoste”

Și duminică, 21 noiembrie, de la ora 18.00, publicul botosănean va putea urmări pe scena de la Casa Tineretului piesa Îmbătați de dragoste, după  Pierre de Marivaux. Regia artistică şi muzica îi aparţin lui Alexandru  Vasilachi, scenografia lui Mihai Pastramagiu, coregrafia Victoriei Bucun, în timp ce asistent de regie este Sorin Ciofu.

Din distribuţie fac parte actorii Cezar Amitroaei, Petruţ Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia  Uja şi Răzvan  Amitroaei.

„Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru
rațiune, sau dragostea -i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Încap – și dragostea și rațiunea – în același suflet? Îmbătați-vă de dragoste! Dar nu uitați de și următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere!”, transmit reprezentanţii teatrului.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231 511 255, de marți până vineri între orele 8.00 -21.00, dar și Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 și 0735 779 821. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici. 

„Intrarea se face pe baza certificatului verde și a dovezii trecerii prin boală, dar care nu au mai mult de 180 de zile”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!