Concert simfonic pe scena Casei Sindicatelor

Vineri, 19 noiembrie, începând cu ora 18.30, publicul botoșănean este invitat la un concert simfonic inedit susținut de Filarmonica „George Enescu” din Botoșani și care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Aceasta este cea de-a 69-a stagiune.

În cadrul concertului va fi prezent dirijorul Cosmin Morariu, iar sub bagheta sa orchestra va susține un recital din operele simfonice ale unor celebri compozitori internaționali. Printre celebrele opere care se vor auzi vineri la Casa Sindicatelor se află P. I. Ceaikovski – Elegie pentru orchestră de coarde, E. Elgar – Elegie pentru orchestră de coarde, op. 58F. Mendelssohn-Bartholdy – Uvertura „Hebridele” și F. Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr. 4, în la major, op. 90, „Italiana”.

Accesul la concertul de muzică simfonică se face pe baza certificatului verde.

Dirijorul Cosmin Petru Morariu este absolvent al Colegiului Național de Artă Octav Bancilă din Iași, secția pian și al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, secția dirijat orchestră. Încă din primii ani de facultate caută să își îmbogățească experiența muzicală prin participarea la Cursurile de vară de specialitate de la Macea (Arad), conduse de maeștrii Gheorghe Costin, Victor Dumănescu și Berry Webb (1996) și Cursurile Academiei Bach (Leipzig) la secțiunea dirijat orchestră și vocal-simfonic, inițiate și prezidate de maestrul Helmuth Rilling (1997, 1998).

 

Deja ai votat!