Gabriel Tanasă – „Suntem pregătiţi să intervenim pe străzi”

Societatea Urban Serv este pregătită pentru activitatea specifică sezonului rece. „Am semnat un contract cadru pentru o cantitate de 1600 de tone de material antiderapant, sare în principal şi 200 de tone de clorură de calciu. Cantitatea de sare a început să fie livrată în depozitul Urban Serv. Suntem pregătiţi să intervenim pe străzi, mai ales că avem material antiderapant pe stoc şi din sezonul rece trecut. Dacă se dă alarma, în maxim 15 minute ies primele maşini la intervenţii”, a declarat Gabriel Tanasă, directorul general al societăţii.

În sezonul rece trecut, sarea pentru Urban Serv a fost livrată de societatea Metra Bacău, la preţul de 312,50 de lei pe tonă. În acest an, furnizorul este societatea Piramid Internaţional Ilfov, preţul fiind de 299 de lei pe tonă. Urban Serv a încheiat cu acest furnizor un acord cadru pe cinci luni, cantitatea de sare urmând a fi livrată în funcţie de comenzi. În primă fază, furnizorul trebuie să asigure 504 de tone de sare. Ieri au fost aduse la Botoşani 204 de tone de sare, diferenţa urmând a fi livrată săptămâna viitoare. „Vom încheia apoi contracte subsecvente, în funcţie de nevoile societăţii şi de condiţiile meteorologice”, a explicat Gabriel Tanasă.

Parcul auto completat cu trei utilaje

Potrivit oficialului, în această săptămână la unitate ajung şi cele trei utilaje pentru deszăpezire, achiziţionate în cursul anului 2021, pregătite pentru intervenţii. „Am cumpărat un utilaj multifuncţional pentru partea de carosabil şi două pentru alei şi trotuare. Cele trei utilaje să adaugă celor pe care noi deja le aveam în garaj. În acest sezon rece vom interveni cu cinci utilaje pentru alei şi trotuare şi 10 – 12 pe carosabil”, a explicat Gabriel Tanasă.

Unitatea din subordinea Consiliului Municipal are în dotare şi patru tractoare vechi, utilaje care amintesc de istoria activităţii de deszăpezire din municipiul reşedinţă de judeţ. „Sunt în stare foarte bună de funcţionare. În momentul în care situaţia o va impune, vom scoate şi tractoarele pe străzi. Sperăm să nu fim nevoiţi să le folosim şi să putem să facem faţă cu utilajele mai moderne pe care le avem în dotare, dar, ca nişte buni gospodari, ne-am ocupat şi de întreţinerea tractoarelor”, a spus directorul Urban Serv.

Deja ai votat!