Controale continuate de ANAF la operatorii economici

Acţiunile de control derulate de inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) la operatorii economici care aveau obligația să îşi instaleze casele de marcat electronice continuă, aceștia având termen până pe 30 noiembrie să realizeze această procedură. Cei care care nu respectă obligațiile riscă amenzi de mii de lei.

„Un proiect extrem de important din perspectiva noastră îl reprezintă conectarea caselor de marcat electronice la infrastructura IT a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Procesul a fost demarat în data de 31 martie 2021, decurge în bune condiţiuni şi finalizarea acestui proiect este programată să se realizeze la finalul acestei luni. Cum spuneam, procesul se realizează în bune condiţiuni, şi de aceea reiterez faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu-şi propune să prelungească acest termen”, a transmis Mirela Călugăreanu, președintele instituției, citată de agerpres.ro.

Pe 21 octombrie ANAF a demarat 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

„La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare”, au transmis reprezentanții instituției.
Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei.
Deja ai votat!