Facilităţi fiscale acordate botoşănenilor care îşi achită integral restanţele la taxe şi impozite

Edilii botoşăneni au lansat în consultare publică proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurii de acordare a înlesnirii la plată sub forma scutirii unei cote de 75% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor restante datorate bugetului local al Municipiului Botoşani de către persoanele fizice, la data de 31 decembrie 2021. Scutirea se va acorda cu condiţia achitării obligaţiilor de plată până la 30 iunie 2022.

Proiectul a fost lansat în consultare publică pe 11 februarie şi poate fi studiat pe site-ul Primăriei Botoşani, prima pagină, în Monitorul Oficial Local, secţiunea Informarea asupra proiectelor de hotărâri aflate în dezbatere publică.

Hotărârea vizând acordarea acestei scutiri va intra în vigoare după ce va fi aprobată de Consiliul Municipal. Cel mai probabil, proiectul de hotărâre va fi dezbătut de aleşii local în şedinţa ordinară din luna decembrie. Pentru a beneficia de această scutire, contribuabilii trebuie să depună o cerere la sediul Direcţiei Impozite şi Taxe, dar după aprobarea hotărârii în deliberativul local.

Potrivit conducerii primăriei, în perioada 2015 – 2020, la nivelul Municipiului Botoşani a existat preocupare pentru acordarea de înlesniri la plată sub forma de scutire a unei cote din majorările de întârziere datorate, în cazul achitării datoriilor restante şi a obligaţiilor curente.

Anul trecut, Direcţia Impozite şi Taxe a primit 725 de cereri. S-au acordat scutiri de 651.149 de lei şi s-au încasat venituri, la data depunerii cererii la DIT, în sumă totală de 1.464.975,86 de lei. În acest an nu a fost adoptată o hotărâre în acest sens.

 

Deja ai votat!