Ziua Internaţională a Toleranţei, marcată la Şcoala Coşula

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coșula au marcat ieri, 16 noiembrie, Ziua Internaţională a Toleranţei. La activitatea derulată sub genericul “Toleranţa vine din inteligenţă” au participat elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a V-a  B, a VI-a A și a VII-a, îndrumate de: Virgil Cobzariu – mediator școlar, Mihaela Mironică – secretar, Marius Corneliu Cornaci – director şi profesorii Mihaela Ghiorghiu, Marcel Sandu, Nicoleta Drugă şi Loredana Piftor.

Evenimentul a inclus vizionare de filme antidiscriminare, lansare de baloane inscripționate cu mesaje și s-a finalizat cu o expoziție de lucrări ale elevilor și citate despre toleranță. Expoziția foto și realizarea panoului cu lucrările elevilor au dus la o mai bună conștientizare a termenului de toleranță în rândul elevilor.

Trăim într-o lume în care redescoperirea ideii de toleranţă şi respect este mai necesară ca oricând. Copiii pe care îi educăm şi îi creştem vor fi protejaţi de violenţă doar dacă aceste concepte vor deveni pentru ei nişte deziderate. Activitatea a avut ca scop familiarizarea elevilor cu semnificaţia zilei de 16 noiembrie, Ziua Internaţională a Toleranţei, marcată anual pentru a îndemna omenirea la înţelegere și respect reciproc, dialog şi cooperare între culturi, civilizaţii şi popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență şi ură. Totodată, această zi are menirea de a reaminti omenirii că intoleranţa este generatoare de violenţă şi îndeamnă comunităţile să trăiască în pace şi respect”, au transmis organizatorii activităţii.

Potrivit acestora, educatia este mijlocul cel mai eficient pentru a preveni intoleranţa. Este important ca fiecare persoană să-şi cunoască drepturile şi libertăţile pentru ca acestea să fie respectate.

Deja ai votat!