Examinatori auto din Botoșani trimiși la Suceava pentru o zi. Ancheta DNA a lăsat instituția fără personal

Cinci examinatori auto din Botoșani vor fi detașați pentru o zi la Suceava, pentru a-i sprijini pe colegii din județul vecin în cadrul examenelor pentru obținerea permisului de conducere. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de solicitări pentru obținerea permiselor de conducere înregistrate în județul Suceava, dar și a decalajului mare existent între datele de susținere a probelor teoretice, respectiv a celor practice pe traseu.

Astfel, pentru a face față situației ivite, cei din cadrul Serviciului de Înmatriculări și Permise Suceava vor organiza și două sesiuni suplimentare de examinare la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, dedicate exclusiv candidaților reprogramați, acestea fiind programate în data de 20 noiembrie a.c. pentru categoriile și subcategoriile B și în data de 27 noiembrie a.c. pentru categoriile și subcategoriile B, C și E.

În acest sens, examinatorii suceveni vor fi sprijiniți de cinci examinatori din județul Botoșani, în data de 29 noiembrie, și de opt lucrători din județul Bacău, în perioada 2-3 decembrie a.c..

Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Suceava se confruntă cu o acută lipsă de personal generată cumva și din cauza anchetei efectuate de procurorii anticorupție în dosarul „fabricii de permise”. În noiembrie 2020, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reținut șapte angajați ai instituției, între care patru examinatori auto, bănuiți de luare de mită. În luna ianuarie a acestui an, patru polițiști de la Inspectoratul de Poliție Suceava au fost detașați la Permise și Înmatriculări Auto, însă unul dintre ei a cerut întreruperea detașării, din motive personale. În consecință, au apărut decalaje uriașe la proba practică pentru obținere carnetului de șofer. Candidații trebuie să aștepte și câte șase luni ca să le vină rândul la examen, pentru categoriile C, D și E.

 

 

Deja ai votat!