Pedofil trimis la pușcărie și trecut pe lista neagră a violatorilor

Un pedofil care a abuzat sexual un băiețel a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani la cinci ani și șase luni de închisoare în regim de detenție. Pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă, individul a acceptat să plătească daunele morale către familia micuțului încă din timpul procesului. Magistrații i-au interzis și o serie de drepturi, printre care și dreptul de a fi tutore sau curator, iar după executarea pedepsei individul nu va avea voie să să comunice cu băiatul sau cu familia acestuia timp de trei ani. În plus, tânărul va fi inclus în registrul violatorilor și nu va mai avea voie să muncească în domenii care să-i permită să intre în legătură cu minori sau cu persoane care necesită îngrijire specială. Pronunțată în primă instanță, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cazul revoltător s-a petrecut în municipiul Botoșani, anul trecut, în apropierea sărbătorilor de iarnă. Atunci, părinții băiatului au plecat de la domiciliu și l-au lăsat pe copil în grija tânărului în vârstă de 33 de ani. În Ajunul Crăciunului mai exact în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2020, bărbatul ar fi întreținut un raport sexual cu minorul, profitând de faptul că acesta nu avea cum să se opună.

Faptele au ieșit la iveală pe 5 ianuarie a.c., când mama copilului a aflat ce s-a întâmplat și a denunțat totul. Investigațiile au început imediat, băiatul fiind examinat medic-legal și evaluat de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Așa se face că pe 11 ianuarie, în baza probelor adunate, anchetatorii au descins la domiciliul tânărului bănuit de comiterea faptei și i-au percheziționat locuința. Acuzat de viol, individul a fost reținut și arestat preventiv, ulterior el fiind plasat în arest la domiciliu.

Pedeapsa dictată de magistrați a venit în contextul în care numărul agresiunilor sexuale comise asupra minori a crescut în ultimii ani. În vara acestui an, de exemplu, un bărbat în vârstă de 59 de ani ar fi abuzat sexual, într-o toaletă din incinta Uvertura Mall, un minor în vârstă de 14 ani. Individul a fost reținut de polițiști, iar cazul a intrat în atenția autorităților.

 

Deja ai votat!