Edilii botoşăneni au anunţat închiderea şantierelor pe trei străzi

Primarul Cosmin Andrei a anunţat că lucrările de reabilitare a străzilor I.L. Caragiale, Sucevei și Pușkin au fost finalizate, termenele estimate pentru îndeplinirea acestor obiective fiind respectate.

Reabilitarea străzii IL Caragiale a costat 2.120.779 de lei şi a inclus rezolvarea scurgerii apelor prin sistemul de canalizare pluvială, reabilitare trotuare cu pavele pietonale și borduri, amenajare acces proprietăți și locuri de parcare, racorduri cu străzile învecinate, semnalizare rutieră și marcaje, îmbrăcăminte asfaltică nouă pe toată lungimea străzii, respectiv 582 de metri.

Pe strada Sucevei nr. 5, pe 200 de metri, partea carosabilă a fost extinsă pentru amenajarea a 25 locuri de parcare. Totodată, au fost reabilitate trotuarele cu pavele și borduri, pe partea carosabilă fiind turnat covor asfaltic. Lucrările au presupus un efort financiar de 270.000 de lei.

Pe strada Puşkin, a fost reabilitat un tronson de 330 de metri., după ce în zonă a fost înlocuită şi conducta de gaze naturale. Lucrările au presupus amenajare sistem canalizare pentru preluarea apelor pluviale, reabilitare trotuare cu pavele și borduri, strat de binder și strat de uzură asfaltică. Valoarea lucrărilor este de 450.000 de lei. Lucrările pe strada Puşkin vor continua anul viitor deoarece mai este de reabilitat tronsonul care începe de la Şcoala „Sfântul Nicolae” (Şcoala 1).

Deja ai votat!