vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTZi neagră în județ. Focul a făcut prăpăd în gospodării

Zi neagră în județ. Focul a făcut prăpăd în gospodării

Opt incendii s-au înregistrat sâmbătă (n.r. – 20 noiembrie a.c.), în județul Botoșani. Cinci din ele s-au produs la locuințe și anexe din Cordăreni, Bădiuți (orașul Ștefănești), Pomârla, Mândrești (comuna Vlădeni) și Suharău. Trei au cuprins vegetația uscată de pe aproximativ 20 de hectare, pe raza comunei Gorbănești și municipiul Botoșani, zona poligonul ui ACR.

„În urma intervenției pompierilor botoșăneni au fost salvate bunuri în valoare de circa 600.000 lei. Pagubele se ridică la 50.000 lei. Cele mai mari pierderi le-a suferit o familie din comuna Suharău, care a rămas fără acoperiș deasupra capului”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Toate cele cinci incendii produse la locuințe și anexe gospodărești au fost generate de coșurile de fum neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișurilor.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja locuința de un posibil incendiu, pompierii recomandă să aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire și respectați măsurile de prevenire a incendiilor.

Un alt sfat este să reparați și să izolați, dacă este cazul, coșurile de fum. Asiguraţi-vă că acestea sunt curățate corespunzător și că jarul sau scânteile din sobă nu pot ajunge pe materialele combustibile din structura acoperișului!

De asemenea, pentru prevenirea intoxicațiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice.

Totodată, reprezentanții ISU reamintesc faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...