Cursuri de formare profesională pentru tinerii din Darabani

Tinerii șomeri din Darabani, cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani, care doresc să-și găsească mai ușor un loc de muncă, pot participa la o serie de programe de formare profesională organizate de Primăria orașului Darabani, în colaborare cu CC OTP Consulting Romania SRL, în cadrul proiectului Aid4Neets-Servicii de sprijin antreprenorial, Regiunea Nord-Est.

„Înscrierile au început de săptămâna trecută și vor dura până se ocupă toate locurile, la sediul Primăriei din Darabani, iar doritorii trebuie să vină cu copia buletinului. Până acum s-au înscris aproximativ zece persoane, bărbații fiind interesați de cursurile de agent de securitate, iar femeile au arătat interes pentru cursurile de manichiurist-pedichiurist. Cursurile vor începe după ce se formează grupele, iar acestea vor avea în jur de 10-14 cursanți. Grupul țintă sunt tinerii Neets și sunt diponibile în total 267 de locuri”, a declarat Rodica Stoian, șef birou Asistență socială.

Programele la care tinerii dărăbăneni se pot înscrie sunt următoarele: curs de agent curățenie și mijloace de transport, lucrător în gospodărie și agroturistică, manichiurist, pedichiurist, frizer, curs agent de securitate, lucrător social/mediator sanitar, operator confecționer industrial sau brutar. De asemenea, sunt disponibile și cursuri de fasonator mecanic, lucrător în structuri pentru construcții, peisagist floricultor, patiser, curs de competențe sociale și civile, de competențe digitale, dar și antreprenoriale.

Pentru a fi eligibil, cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, aceștia nu trebuie să fie angajați și nu trebuie să urmeze nicio formă de educație sau formare. De asemenea, doritorii trebuie să fie integrați și profilați la SPO (în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Botoșani).

Participarea la astfel de programe de formare profesională ajută la îmbunătățirea nivelului de competențe și calificare pentru tinerii Neets, în vederea creșterii șanselor și relevanței pe piața muncii.

Deja ai votat!